Na een eerste selectie van 27 beste haalbare sociale initiatieven (uit 48 inzendingen) zijn deze week elf deelnemers door de partners in het project geselecteerd om mee te doen aan het programma Twente Move2Social.  De partners beoordelen met behulp van selectiecriteria de kandidaten op basis van een verwachte match met het programma. Sommige zijn al zo ver met het opstellen van een bedrijfsplan dat deelname eigenlijk niet meer voor de hand ligt, maar veel meer maatwerk advies nodig hebben. Anderen zijn juist nog niet ver genoeg, daar ligt het voor de hand eerst een aantal vragen verder uit te werken voor deelname echte meerwaarde heeft.

De eerste groep deelnemers aan Twente Move2Social zijn: Shelter Suit, Hassing Stoffering, Enschede Textielstad, Enschede Energie, Farm Food BV, Betaal je Maatje, Sport annex FC Twente café De IJsbeer, IMZO, STAYBLE: “where people stay to stablize”, Stichting Bak&Praat en BUURT-OKÉ. Elf deelnemers met elf zeer uiteenlopende nieuwe sociale initiatieven, allen met verschillende achtergronden en verschillende maatschappelijke impacts, van arbeidsmarkt tot leefomgeving, milieu, circulaire economie, armoedebestrijding, sociale welvaart en cohesie. Stuk voor stuk prachtige haalbare innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Vanaf 20 maart start het intensieve programma met tien dagdelen (workshops), vijf expertmeetings en begeleidend mentorschap en business coaching door ondernemers vanuit het netwerk. Uiteindelijk worden de plannen voorgelegd aan een aantal financiers, zodat de sociaal ondernemers in spé daadwerkelijk aan de slag kunnen met hun onderneming, of het aanscherpen daarvan op sociale impact.

Voor de eerste module is inschrijven niet meer mogelijk, maar Twente Move2Social gaat in het najaar met een tweede groep van start. Dus heb je een goed idee voor een sociale onderneming? Aanmelden kan nog steeds!